fredag 23. november 2007

Ambulanse

I løpet av praksisen har me fått lov å vore ambulansen, eller "fire brigade" som de kaller seg. Folka som jobber der lærer 50% brannfag og 50% ambulansefag, så de kan alle brann og førstehjelp. På på stasjonen har de både amulanse og brannbiler. Me va med på utdrykningene til amulansen. Det kom aldri nogen veldig alvorlige oppdrag, men eg va nå på ein påkjørsel, hjerneslag +++. Med å være med ambulansen får en bla. se kor forskjellig folk bur. Den ene gangen kom me til et blikkskur, som besto av en seng, TV og et bord. Det va ganske spennande når me hørre alamen over heile stasjoen, så springe me til amulansen, på med full sirener og kjører ganske så fort, og me vett ikkje ka som venter oss.



Ein dag var me med på amulanse-/brannøvelse, då sko me ambulansen ta i mot pasienten som brannfolka fant inne i et røykfullt hus. Då me fekk pasienten (som var ei tøydokke) var det fullfart inn i ambulansen, sirenene på også kjørte me tilbake til stasjonen.






De hadde og ei sånn stang som en må slenge seg rundt og ned når alarmen går, hvis en ikkje en befinne seg i 1.etg. Eg syns den var veldig skummel, så det tok litt tid før eg turde slenge meg rundt, men eg klarte det til slutt, og de va ikkje så skummelt alikevel :)


3 kommentarer:

Trine Lise sa...

Hahaha - loeye!!
Naa kan du alt du: ta i mod unge, Slokka brann, du har lappen, aa bare det i seg sjoel kvalifisere nok te aa kjoera ambulanse i Namibia, du kan sy sting osv osv. Du kan starta din egen altmuligsentral paa Klepp.

God helg!

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.

Marita! sa...

Så spennende! :)